dilluns, 9 de març del 2015

VÍDEO CLOENDA DE LA SETMANA CULTURAL

Aquí teniu el vídeo de l'acte de cloenda de la Setmana Cultural. Vam fer cinc danses que vam preparar al Taller de danses del món. 




FUNGA ALAFIA- Tradicional africana.
Aquesta és una cançó de benvinguda de moltes de les tribus d'Àfrica.
Música i dansa van molt lligats en aquest continent.
Solen ser danses on intervenen les diferents parts del cos: peus, mans cap...
Tenen molt de ritme i una lletra que sovint es va repetint.

OH SUSANA- Tradicional nord-americana.
És una dansa d'estil country. El country és un estil molt característic d'aquest país que sorgeix als anys 20 i combina la música dels països d'on són originàries les persones que immigren cap a Amèrica (sobretot d'Irlanda) i altres formes musicals que ja existien allà, com el blues, espirituals...
El banjo i l'harmònica són els instruments més característics d'aquest estil musical.

LA RASPA- Tradicional mexicana
O també anomenada dansa del barret, és una dansa de festeig. Si quan acaba el noi deixa el barret a terra i la noia el recull vol dir que l'amor és recíproc.
És una dansa que sorgeix de la barreja de diferents moviments de les tribus de la zona i de les tradicions de la gent que arriba a aquest país.

TXARATXAN ODORI- Tradicional Japonesa.
Aquesta dansa japonesa té un ritme marcat i una lletra que es va repetint. Els moviments són suaus i s'acompanyen amb uns ventalls típics d'aquest país.
L'objectiu d'aquesta dansa és divertir-se en grup i per això els seus passos no són gaire complicats.

TUMBA, TUMBA- Tradicional russa.
La majoria de danses tradicionals russes es ballen en grans rotllanes, a vegades unes dins les altres. Volen simbolitzar l'activitat laboral del camp i les festes que es celebren després de la collita.
Es diu que la gesticulació enèrgica dels participants té a veure amb clima fred d'aquest país, sobretot perquè la majoria de festes tradicionals es celebren a la tardor i a l'hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada