L'EDUCACIÓ MUSICAL A LA NOSTRA ESCOLA

COM L'ENTENEM?

L'entenem com a part important en el desenvolupament dels nostres alumnes malgrat que actualment el currículum escolar no hi destina tantes hores com s'havia fet en èpoques anteriors. Els/les alumnes tenen una sessió d'Educació Musical a la setmana.

Tot i això, la música està molt present a l'escola Doctor Arruga en tots els actes que organitzem, en les festes i esdeveniments populars. És per això que en moltes de les celebracions i festes que compartim amb les famílies (cantada de nadales, dia de la pau, St. Jordi...) fem sentir les nostres veus i els nostres instruments amb tota la il·lusió i amb un gran esforç i entrega per part de l'alumnat i dels mestres. Estem molt satisfets d'aquesta vessant de cohesió social i esperem poder seguir així i incrementar-la en el futur.

Realitzem també una sèrie de treballs interdisciplinars on la música es relaciona amb altres àrees d'aprenentatge i podem percebre aquest sentit més global i enriquidor. Anireu trobat referència a aquests treballs al llarg del curs en aquest mateix bloc.

A Cicle Inicial treballem sobretot l'educació de l'oïda, la cançó i la dansa i fem diferents audicions durant el curs. En bona part de manera sensorial i sempre amb un tarannà lúdic apropem als infants a la música perquè aprenguin a estimar-la i comencin a percebre, interpretar i crear.

A Cicle Mitjà el llenguatge musical ja es fa més palès i a part de treballar els mateixos blocs que en el cicle anterior aprenen a moure's amb aquest nou llenguatge que els permetrà interpretar partitures amb la veu, els instruments Orff i la flauta (instrument escolar que toquem a partir de 4t.).

A Cicle Superior seguim amb tot el que hem anat fent fins al moment i ja s'han fet seu aquest nou llenguatge i el poden utilitzar i interpretar de manera bastant autònoma. Dediquem cada trimestre d'aquests dos cursos a diferents agrupacions musicals fent treballs de recerca i audicions on aprenen col·laborant amb els companys a conèixer les manifestacions musicals del seu entorn més proper i de la resta del món.

Malgrat que aquesta ha sigut una explicació breu de com entenem la música a la nostra escola, estarem encantats d'aclarir-vos qualsevol dubte o donar-vos més informació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada